Poštovani natjecatelji,

kako se ova situacija s epidemijom prilično odužila, te nažalost još uvijek nismo dobili dozvolu za nastavkom natjecanja u dvoranama, ovim putem Vas želimo obavijestiti o odluci Upravnog odbora o organizaciji Liga kupa za mlade.

Planirani početak natjecanja je 29.5.2021. (subota).

Sve zainteresirane ekipe mogu se prijaviti do 26.5.2021. (srijeda) do 12:00 sati, a izvlačenje parova će se obaviti isti dan uz live stream u 18:00 sati.

Članarina za natjecanje u Liga kupu je 400,00 kn. Pravo nastupa imaju igrači (članovi Udruge) koji imaju ovjerenu elektroničku člansku iskaznicu u natjecateljskoj sezoni 2020./21. Igrač koji je u tekućoj natjecateljskoj sezoni nastupio za jednu ekipu, kao i igrač koji je u tekućoj natjecateljskoj sezoni nastupio za dvije različite ekipe (iskoristio prijelazni rok), ne može se više registrirati za drugu ekipu. Igrač koji u tekućoj natjecateljskoj sezoni nije nastupio ni za jednu ekipu, može se u svakom trenutku registrirati za jednu od ekipa s time da na snazi ostaje odluka UO o maksimalnom broju registriranih igrača. Propozicije Liga kupa UMNSt su objavljene na službenoj web stranici naše Udruge. Utakmice će se najvjerojatnije igrati na igralištu FESB-a s umjetnom travom. Vjerojatni termini igranja su radnim danom od 17-19 sati, subotom od 18-22, te nedjeljom od 18-20.

Ekipa osvajač Liga kupa ostvaruje pravo na bon u protuvrijednosti od 1.500,00 kn koji može iskoristiti u bilo kojem pravnom subjektu sa sjedištem u RH, ali jedino pod uvjetom da sudjeluju na Turniru prvaka gradova (Omiš, Osijek, Pula, Rijeka, Split, Zagreb, Zadar, …) koji će se održati od 30. – 31.7.2021. u Puli. Također, na navedenoj Završnici ćemo omogućiti sudjelovanje i drugom finalistu Kupa. Ukoliko osvajač Liga kupa i(li) drugi finalist ne budu imali želju ili mogućnost sudjelovati na Završnicu, pravo odlaska na Završnicu ostvaruje polufinalist koji ima najbolji plasman na rang listi u prethodnoj sezoni i tako redom. U slučaju da osvajač Liga kupa ne ode na Završnicu, novčani bon protuvrijednosti 1.500,00 kn se neće dodijeliti niti jednoj ekipi.

Kako je već navedeno Završnica će biti odigrana 30.7. i 31.7. u Puli. Igrač ima pravo nastupa na Završnici ukoliko je ostvario 60% nastupa u utakmicama svoje ekipe u Liga Kupu. Troškovi noćenja uz 2 polupansiona i prijevoz su osigurani za do 12 igrača i 1 voditelja svake ekipe, a koji su ostvarili pravo nastupa na Završnici (60 i više posto nastupa u Liga kupa). Ako ekipa bude htjela sudjelovati na Završnici s više od 12 igrača, noćenje i smještaj se može osigurati, ali će ekipa sama podmiriti troškove za dodatne članove.

Sustav natjecanja Završnice će biti isti kao i prošle godine (direktno na ispadanje). Na Završnici sudjeluje ukupno 16 ekipa iz različitih Udruga. U petak 30.7. se igraju utakmice osmine finala, dok je za subotu 31.7. planirano četvrtfinale u jutarnjim satima, a polufinale, utakmica za 3.mjesto i finale u večernjim satima. Utakmice se igraju na vanjsku igralištu s podlogom umjetna trava, a ukoliko vremenski uvjeti ne budu dozvoljavali odigravanje ponekih utakmica osigurana je rezervna varijanta u dvorani. Ždrijeb završnice će biti poludirigiran, što znači da se u osmini finala ne mogu međusobno susresti ekipe iz iste Udruge (organizacije), te će prošlogodišnji finalisti (ukoliko se plasiraju na Završnicu) biti raspoređeni na suprotne strane ždrijebe. Sve ostale propozicije i upute za samo sudjelovanje na Završnici, biti će objavljene naknadno čim ih Favbet d.o.o. kao Organizator izradi.

Nagrade na navedenoj Završnici u Puli su sljedeće:

  1. mjesto 50.000,00 kn
  2. mjesto 20.000,00 kn
  3. mjesto 10.000,00 kn

I za kraj, nadamo se da će ekipe našu Udrugu predstaviti u najboljem svjetlu.

Za sve ostale nejasnoće i pitanja stojimo na raspolaganju,

Predsjednik UMNSt:

    Josip Radić

 Propozicije Liga Kup natjecanja 2020/2021