Poštovani predstavnici 1., 2. i 3. lige veterana,

prošle sezone smo vas obavijestili o zahtjevnim pregovorima koje smo uspješno priveli kraju potpisom ugovora, a sve vezano za probleme korištenja termina u dvoranama Javne ustanove športski objekti Split (JUŠO). Naime, dvije dvorane postaju pretijesne za sve zainteresirane subjekte, a posebno klubove koji to svojim statusom potražuju. Upravo zbog toga, odgovorni iz Splitskog saveza športova (SSS) pozvali su nas na konstruktivni sastanak i predložili jedno rješenje koje bi im pomoglo u raspodjeli termina klubovima kojim mole da im naša Udruga ustupi termini u večernjim satima u velikoj dvorani, a oni zauzvrat nude Udruzi termine u maloj dvorani u popodnevnim - predvečernjim terminima. U principu to bi značilo da bi Udruga koristila veliku i malu dvoranu istovremeno za odigravanje utakmica. Dalje, SSS predlaže da s natjecanjima u maloj dvorani započnemo već od 16 sati, ali kako znamo da dolazak naših članova na tu utakmicu predstavlja veliki problem zbog poslovnih obaveza i radnog vremena, Upravni odbor smatra da to nije adekvatno rješenje već predlaže sljedeće satnice odigravanja utakmica:

utorak, srijeda, petak:  velika dvorana 16, 16:50, 17:45, 18:35

utorak, srijeda, petak:  mala dvorana 17, 17:50, 18:45.

Ako vam se ovakva ideja čini prihvatljivom, na ovo bismo pristali jedino i isključivo kao pilot projekt do 1.3.2020. Ukoliko se ne pokaže adekvatan, vratili bismo se do kraja sezone u termine definirane Ugovorom, a koje koristimo trenutno. Također postoji mogućnost da bismo eventualno u maloj dvorani možda i započinjali pola sata ranije od gore navedenih termina. Naravno, da naglasimo sve lige ostale bi u danima u kojima i sada igraju. 

Smatramo da treba osluhnuti i potrebe drugih, a sve u svrhu uspostavljanja boljih odnosa među korisnicima dvorana. Slijedom svega navedenog smatramo da je upravo predloženo rješenje u interesu Udruge. Međutim, s obzirom da je sezona već krenula i da smo najavili termine po dosadašnjoj praksi, nećemo donositi nikakve odluke dok ne vidimo što vi, naši članovi, mislite po ovom pitanju i onda uzimajući u obzir vaša razmišljanja donijeti konačan prijedlog  s kojim ćemo se obratiti SSS odnosno JUŠO za natjecateljsku sezonu 2019/20.

U očekivanju Vaših odgovora na priloženu anketu, hvala i srdačan pozdrav, 

Josip Radić,

predsjednik UMN Split