VIJESTI

 

5. liga

CB TRI GRACIJE – LOS MATHEMATICOS    4 : 4

Derbi kola ponudio je odličnu utakmicu, prepunu uzbuđenja. U prvom dijelu utakmice, bolja predstava ekipe Los matematicos koja je okrunjena prednošću od 3 : 1.

Ulazak u drugo poluvrijeme identičan prvom, što rezultira povećanjem prednosti na 1 : 4. Kad je sve izgledalo kao gotova stvar i riješena utakmica, dolazi do ozljede vratara ekipe C.B. Tri gracije kojeg zamjenjuje jedan od igrača. To se pokazalo presudnim trenutkom jer koristeći vratara u fazi napada ekipa C.B. Tri gracije u potpunosti se vraća u igru.

U 28. minuti poravnavaju rezultat, te se u zadnje dvije minute igralo na pobjedu na obje strane i propustilo se nekoliko lijepih prilika od kojih bi istaknuli i najveću, kazneni udarac sa 10 m u zadnjoj minuti kojeg ekipa C.B. Tri gracije ne koristi.

5. liga

CB TRI GRACIJE – SVETI KAJO    5 : 6

Ova utakmica opravdala je naziv derbija 9. kola. Od samog početka utakmica je bila na razini višeg ranga natjecanja, otvorena, žustra, borbena i vrlo kvalitetna. 

Prvo je povela ekipa SVETI KAJO, da bi ubrzo ekipa TRI GRACIJE izjednačila i povela. Održavala je svoje vodstvo sve do samog kraja kada je došlo do izjednačenja na 4 : 4 .

U dramatičnom završetku susreta ekipa Sveti Kajo bila je nešto spretnija i sretnija i 9 sek. prije kraja postigla pobjedonosni gol, tako proslavila važnu pobjedu.

U ovom susretu istakla su se dva izvrsna igrača koja su svojim driblinzima, golovima i borbenošću nosila svoje ekipe,  to su „Graciozni“ Ivan Roso  sa postignuta 3 zgoditka i „Sveti“ Antonio Blažević koji je postigao pobjedonosni, tj. svoj 4. gol na utakmici.        

ODGODA NATJECANJA

Poštovani članovi UMNSt,

kao što znate, prije desetak dana stavili smo obavijest na našu internet i facebook stranicu, a u tom vremenu smo i usmeno kontaktirali predstavnike naših ekipa kako bismo čuli razmišljanja ekipa oko eventualnog nastavka natjecanja na vanjskim igralištima.

Kako se za nastavak natjecanja u predloženim uvjetima bez mogućnosti korištenja svlačionica, sanitarnih čvorova i ostalih sadržaja nije izjasnilo više od 75 % ekipa (čak štoviše, više od 50 % se je izjasnilo da nije za nastavak natjecanja) koristimo priliku da Vas obavijestimo da nastavak natjecanja naše Udruge odgađamo do daljnjega.

Jedino što nam preostaje u ovom trenutku je nada da će se uskoro popraviti epidemiološka situacija, te da ćemo od strane Stožera civilne zaštite dobiti dozvolu za organizaciju natjecanja sukladno dugogodišnjoj praksi.

Srdačan pozdrav,

Predsjednik UMNSt:

       Josip Radić

5. liga

PROMIL – C.B. TRI GRACIE  1 : 3 

Zaslužena pobjeda ekipe C.B. Tri Gracie. Nakon podjednakog  prvog dijela i velike borbe na odmor se odlazi teško izborenom prednosti ekipe C.B. Tri Gracie.

U drugom dijelu ekipa C.B. Tri Gracie podiže razinu svoje igre i stvara više prilika, ali čvrsta ekipa Promila uz dozu sreće dobro se branila, a u par navrata dobro zaprijetila. Utakmicu je presjekao autogol ekipe Promila gdje se ekipa C.B. Tri Gracie odvojila na dva pogotka prednosti. Tada se ekipa Promila dosta otvorila i krenula po pogodak pa je time ostavila dosta prostora prema svom golu.

U velikom broju šansi na obje strane,  do kraja više nismo vidjeli pogodak, ali uzbuđenja nije manjkalo.

PILOT PROJEKT

Poštovani,

imajući u vidu da još uvijek nismo u mogućnosti organizirati natjecanja u dvoranama iz dobro nam poznatih razloga, a da nažalost nemamo ni informaciju kada ćemo to moći, Upravni odbor predlaže zaposlenicima Udruge da kontaktiraju sve predstavnike ekipa dvoranskih liga žele li nastaviti natjecanja na vanjskim igralištima.

U dosadašnjim pregovorima, koji nisu ni blizu finalizacije dok ne se dobiju povratne informacije od svih Vas, stupili smo u kontakte sa pojedinim koncesionarima vanjskih igrališta. Kao opcija koja nas najviše zadovoljava bilo bi igralište O.Š. Gripe sa betonskom podlogom na kojem bi se odigravale lige mladih (1, 2, 3. i 4.liga) dok bi na igralištu sa umjetnom travom u predjelu G.K. Kman odigravali natjecanje veteranskih liga. Dani igranja liga mladih bi bili: 1.liga – ponedjeljkom, utorkom i srijedom, 2.liga – srijedom, četvrtkom i petkom, 3.liga – subotom, 4.liga – nedjeljom. Za veteranske lige postoji relativno velika mogućnost igranja u danima kao i do sada. Ponavljamo, ovo su sve ideje u fazi razrade, ali bez da čujemo vas, nema smisla ništa službenije pokretati.

Želimo naglasiti da bi ovo bio pilot projekt bez korištenja svlačionica, sanitarnih čvorova i svih ostalih sadržaja koje smo imali u dvoranama i na koje smo svi skupa navikli, te da bi čim dobijemo dopuštenje i stvore se uvjeti, natjecanja vratili u dvorane. Lige bi se odigrale jednokružnim bod sustavom natjecanja kako bismo s novom sezonom mogli nesmetano započeti početkom mjeseca rujna.

U iščekivanju Vaših stavova i razmišljanja, primite naše srdačne pozdrave

 

  Predsjednik UMNSt:  

       Josip Radić